Red Dead Redemption 2 е на свобода от няколко дни и света сякаш е полудял по нея. Лудницата е страшна и статистиката говори за рекордни числа – само за 3 дни приходите от продажби са надхвърлили 725 милиона долара ! Споменатия времеви диапазон съвпада точно с изминалия уикенд и поставя нов световен рекорд за най-добър отварящ такъв (уикенд) и то не за гейминг индустрията … а за развлекателната, като цяло. За сравнение, филма с най-добри приходи за същото е Star Wars: The Force Awakens със събрани 250 милиона долара. На много места ще срещнете сравнение с филма  Avengers: Infinity War с приходи от 640 милионна долара, но е грешно, защото „отварящия уикенд“ в този случай се брои от Понеделник, което прави пълна седмица. Но дори и да приемем този случай, RDR2 отново го надхвърля.

Горе казаното само подчертава тенденцията, че гейминг индустрията става все по голяма и реално задминава тази, филмовата такава. Рекорда за най-високи приходи като цяло (не за уикенд) се държат от играта Grand Theft Auto 5, която отново е на Rockstar – събрани са над 850 милиона долара само за … 1 ден (повече тук). Нещо което нито един филм, шоу или каквото и да е , не е постигало.

RDR 2 се продава само за PS4 и X1, очаква се (спекулира се), че ще получи и PC версия с една година закъснение, подобно на GTA5. В допълнение все още не е излязъл и Online мода, който ще привлече още играчи.

Освен всичко друго, числата не са без покритие, играта допада на публиката и на критиците, по всички специализирани сайтове оценките са максимално високи. По всичко личи, че играта си заслужава и Rockstars са задминали себе си.