Вчера в специален стрим от NetherRealm Studios ни представиха Mortal Kombat 11 в пълния и блясък. Играта изглежда страхотно, красива, динамична, изпипана до съвършенство и разбира се – по кървава от всякога. И всичко е обгърнато с нов саундрак, който страхотно допринася за създадената атмосферата. Откриващ трейлър :

 

 

Ще имаме избор между 25 персонажа, като само част от тях ни бяха показани : класическите герои Sub-Zero, Scorpion, Raiden, Sonya Blade, още Shao Kahn, Liu Kang и Shinnok, както и Baraka и Skarlet, които се завръщат във франчайза след кратка почивка.  Най-интересното е за на края –  двa нови попълнения се включват в подредбата – Geras, който ще бъде избираем и Kronika, за която споменатото все още не е потвърдено. Новата героиня заема основна позиция в историята и дори е забъркана със събитията, които познаваме от зората на франчайза, как и по какъв начин, остава да научим.

 

Geras  има интересни способности и предлага нещо, което до сега не сме виждали в MK – контролира времето и може да връща същото с няколко секунди на зад. Това ще му дава възможност да неутрализира понесени удари и серии. Представящо геймплей трейлърче :

 

 

Друго нещо доста готино – новата визия на Sonya Blade е поверена на WWE звездата Ronda Rousey, която ще я озвучава :

 

 

 

В основата ще е нова бойна система – получаваме дълбока персонализация, за разлика от предните части, когато имахме няколко подготвени бойни системи, сега ще имаме възможността да избираме удари, костюми и дори оръжия. Това коренно ще промени поведението на персонажа, давайки свобода за различни стратегии и както е определено от самите разработчици – „създайте, променете и съберете различни версии на всеки персонаж“.

 

X-ray е заменен с нова система наречена Fatal Blows – този път не се събира с натрупване, а е достъпна, когато кръвта ни е свалена до 30%.  Друго допълнение е Flawless Block – когато блокираме с перфектен тайминг, ще имаме възможност за контра атака.

 

Историята ще продължи с отключените събития след Mortal Kombat 9 и сюжетната линия става все по заплетена. Новата героиня Kronika ще има огромно влияние върху времето и пространството и дори се споменава за преплитане, което ще срещне остарелите вече (по възраст) персонажи, с младите им версии.

 

За мултиплеър режима все още няма информация, но се очаква да е поне толкова силен, колкото в Mortal Kombat X, когато доста време и ресурси бяха хвърлени в изграждането и поддръжката му.

 

Хайпа е силен ,аз самия нямам търпение, премиерната дата е насрочена за 12-ти Април, с версия за PS4, X1, PC … и да – Nintendo Switch.

 

И за финал – едно страхотно фаталити трейлърче :