Открай време Ubisoft има строги правила срещу играчи, които използват чийт методи за игра. Днес компанията съобщи, че е блокирала с тридневен бан около 1500 геймъри и е изпратила около 4000 предупредения за тези които използват AFK стил на игра (away from keyboard – далеч от клавиатурата).

И преди Ubisoft бе използвала такива действия когато играчите нарушават Кодекса на поведението. От компанията съобщиха: „Тази седмица искахме да ви напомним за нашите правила срещу геймъри, които използват AFK за да държат героя си непрекъснато в движение по време на битка (например чрез залепяне на контролния стик с тиксо) и така да събират награди в края на мачовете и прогрес, без въобще да играят. Този аспект на ‘събиране’ се получава, когато потребителите зачестяват с този метод и събират голямо количество награди.“

Ubisoft допълни, че играчите, които използват чийт енджини за да събират AFK плячка ще бъдат блокирани перманентно, а не само временно. Всички идентифицирани, че са се възползвали от такива методи, ще получат имейл с детайлна информация около санкцията: „Тъй като подобно поведение афектира останалите геймъри, то е станало главен приоритет за нас. Затова ние ще санкционираме всички, които са упражнявали AFK техники за дълго време“. Така че вероятно един път ще може да ви се размине, но не очаквайте Ubisoft да ви пощади за следващите. 

Източник : https://www.kaldata.com/