Заглавието се прокрадна още миналата година по време на PlayStation LineUp Tour под името Project Awakening. Информацията е доста оскъдна и знаем само няколко неща – разработва се от Японското студио Cygames, очаква се да бъде ексклузив за PlayStation 4 и най-важното – изглежда жестоко. Напомня на Monster Hunter с изключително красива графика и от видяното – динамичен геймплей. Макар и доста кратко, трейлърчето прикова вниманието на публиката и въпреки всички неизвестни, си създаде цяла армия от RPG фенове, които я чакат с нетърпение.

Днес отново се подсещам за нея, след като респективния разработчик патентова и промени името за Европа на Project Awakening: Arise. 

Промяната на името предполага, че е направено с цел, за възможно продължение. След породения хайп, може да се предположи добър старт и ако очакванията се оправдаят и се пренесат в продажби, е съвсем нормално още от сега , да се вземе под внимание историята и как тя ще бъде пренесена в евентуално продължение. Силно се надявам скоро да чуем повече.