Bethesda и id Software разкриха първи геймплей кадри от новата Doom игра, която носи името Doom Eternal. Шутърът ще излезе за Xbox One, PS4, PC и - невероятно, но факт - Switch.

Doom Eternal е пряко продължение на излязлата през 2016 г. Doom, която бе рибуут на славната шутър серия. Играта бе анонсирана през юни на E3. Тогава видяхме само тийзър и id Software обеща цялостна премиера на QuakeCon 2018 през август. Времето за повечето детайли настъпи и може да се потопим в първите минути от инвазията на силите на Ада на Земята.

Видеото е брутално, кърваво и като цяло е всичко, което можете да искате от този високоскоростен шутър, едновременно класически и модерен. В Doom Eternal ще има два пъти повече врагове (комбинация от нови и преработени стари демони като Pain Elemental и Arachnotron), както и интересна полу-онлайн функция, подобна на Dark-Souls - ще може да нахлуете в кампанията на друг играч, където ще решите дали да му помогнете в битката срещу демоните или пък да вгорчите живота му.

Очакват ви още нови оръжия като Ballista gun, който набива демоните с експлозивни стрели, а любимата ни двуцевка (Super Shotgun) вече е снабдена с кука.