Добрa петъчнa вечер, със вас са седмичните кратки вести, предлагам да започваме защото може да не са толкова кратки, тези дни все едно на всички издатели им се поиска да ни затапят с купища новини за техните нови проекти.

Activision обявиха, че следващото заглавие на Call of Duty, ще се казва Black Ops IIII и излиза тя на 12 октомври тази година на PS4, PC и XboxOne.
Върху шуутъра работи студиото TryArch, която ни даде и предишните части на Black Ops. Разработчиците ни отговориха, че в четвъртото издание на поредицата ще има нещо революципнно и нетипично за целия франчайз, възможно е дори играта да излезе не само в Стийм но и в приложението BattleNet, това може да намерите на официалния сайт на Call of Duty. По-рано Blizzard ни споделиха, че не планират да включват в библиотеката си други странични проекти, освен разбира се, Destiny 2.
А на 17 май Activision се готви да проведе мероприятие, в рамките на което, подробно ще ни разкаже за Call of Duty Black Ops IIII. Oще сега може да направите своя преордър магазина на Amazon за 60$, дори при това че играта няма официален ковър.

Ubisoft работят върху продължението на The Division, отначало информацията изтече от немски фондов пазар, но съвсем скоро това беше подтвърдено на Туич канала на играта.
Освен логото и самия факт на разработката, за играта не се знае много, но създателите на играта ни убеждават в това, че са следвали всички забележки и рекомендации за да направят играта такава каквато я виждат феновете и.
„От началото на лънча на играта, ние останахме верни на философията си, ние постоянно идвахме насреща Ви, чрез стриймове, QnA-ове или дори в социалните мрежи, пускането на тестовите сървъри на даде възможност да имаме представа какво ви харесва и какво не ви харесва още преди да внедрим новите възможности в самата игра, никога не сме преставали да правим играта по-добра, последния ъпдейт 1.8 е свидетелство за това, че ценим вашите насоки и подкрепа.“ – край на цитатата.
Със разработката на продължението се занимава, швецкото студио Massive Entertainment, заедно със 5 различни студиа на Ubisoft. Проектът се създава върху съвсем подновения енджин Snow Drop, който бе използван и в първата част на The Division, Mario+Kingdom Rabbits и SouthPark the Fractured But Whole.
Дебютния трейлър на The Division 2 ще може да видим на престоящата конференция на Е3.

Студиото Bloober Team, известната по хоръра Observer и Layers of Fear, обявиха за сътрудничеството им с GunMedia, която издаде хоръра си Friday 13th, съвместно те ще издадат нова игра под заглавието Project Mileise, това ще бъде психолохичен трийлър, действията на който ще бъдат във близкото бъдеще, за сега нищо повече за играта издателите не ни съобщават, съдейки по името, може да предположим, че сюжета има отношение към Джорж Милиез, единият от задателите на ранната кинематография и фантастиката. Най-известият филм на Милиез и Пътешествието до луната.

Да продължим със Square Enix, слуховете за новата Tom Raider, се оказаха правдиви, ние вече знаем и заглавието Shadow of The Tomb Raider, и днес издателите пуснаха малък тийзър. И ако може да вярваме на един от феновете на играта, новият сикуъл ще завърши историята на младата Лара, като ни покаже как е станала така наречената разхитителка на гробници, а ще излезе играта на 14-ти септември на PC, PS4 и XboxOne. Oсвен това на 27 април ще ни разкажат за бонусите на преордър версията на играта.

И буквално днес ще зарадват със анонса си, феновете на Вещера, а по-точно с неговото въплъщение.
Миналата седмица комюнити мениджъра на CD Project Red, Marchin Momad съвсем хипотетично ни пита, „Какво мислите ако Гералт би се появил в някоя от новоизлизащите игри?“ А сега в официалния туитър, гласи следното“Старите камъни на Каер Морхен са виждали не малко битки, те отново ще изпитат искрите на ударите които правят мечовете!“ А както и разбрахме това ще е новата SoulCalibur IV.
На това парада на интригите не се свършва, по-рано в информационното поле ни се намекваше от създателите на играта Prey за новото допълнение или разширение на тейния научнофантастически екшън. И ето че официалния им туитър се обогати със още един намек, съобщението гласи „Великолепната памет, три неща които е невъзможно да се крият завинаги, слънцето, луната и истината.“ А от отделените с капс букви може да лесно да видим шифъра GOOD MORNING MORGAN, това е същата фраза която посреща играча в оригиналната версия на играта, като цяло май наистина предишното ми предсказание беше правилно и ще чакаме новото допълнение.

Чакането в нетърпение разбира се е хубаво нещо, но понякога искаме и да поиграем, за съжаление трябва да разстроя феновете на изометричните ролеви игри, които се готвиха да посветят месец Април на Pillars of Eternity 2: Deadfire. Релийзът на играта е пренесен на месец, така че сега се гответе да освободите месец Май, започвайки от 8-ми когато играта най-сетне трябва да излезе.
Причината на забавянето е стандартна, проекта е мащабен комплексен, искат да достигнат идеалния резултат и всичко надълго и нашироко.

Затова пък A Way Out вече няма да отиде никъде, на 23-ти ще бъде вече досъпна на PC, PS4 и XboxOne. Разговорливият Джозев Ферез, междувремено продължава да споделя фактите от играта и със своята увереност че тя ще бъде много добра. Подготвил съм и няколко тезиса от интервюто му с GameSpot и то гласи, че играта ще бъде мината за 6-8 часа, сценарият беше написан от самия Ферез, но след това се е възползвал от услугите на скрипт доктора, така наричат професионала който довършва чужд сценарий до съвършенство, Electronic Arts доста помагаше на автрорите но по никакъв начин не се е намесвала в творческия процес, ако може да вярваме на Ферез, целия доход от продажбите на играта ще получи неговото студио, също така Джозеф ни обещава, че в следващите му проекти няма да видим ни следа от микротранзакции, а ето и последното версията на Nintendo Switch за сега дори не се е замисляла от студиото.

А сега хора понеже имам много какво да покривам следват по-кратки и по-бързи вести, да започваме...
NeverWinter Knights Enhanced Edition ще се добере до стийм на 27 март. В играта ще има поддръжда на разширението 4К, също така преработена графика и ефекти.
Студиото Epic Games обявиха, че ще пуснат мобулна версия на Fornite Battle Royal, вече в понеделник притежателите на iOS ще могат да подадат заявки на тестирането на тази версия на шуутъра. А за обладателите на Андроид това ще се случи в следващите няколко месеца.
Симулатора на срещите, Super Seducer Няма да излезе на PS4, играта се обвинява в популяризацията на сексуалния тормоз.
Krash Bandicoot Nsane Trilogy ще излезе на PC, XboxOne и Nintendo Switch на 10-ти Юли.
Това беше всичко от мен, аз съм Сатсура от ГоПлей и ви пожелавам страхотен гейминг уикенд!