За любителите на игрите с карти може да не е голяма новина, но все пак ще разкажа за новото допълнение в Gwint, в която не отдавна добавиха нов мод Арена.
Канонично-хаотичен и не предсказуем мод, защото влизането в него ще ви предостави възможността да създадете тестето от всеразлични карти които присъстват в играта а най-важното е че те ще са напълно рандомни, а след това да се впуснете в битка с ред други почитатели на хазарта.
Благодарение на основните механики в играта, които се отличават с проклетото гриндене на тестето ви за синергия, за абсолютно всички карти от вашата ръка, арената не се играе както рейринговите или обикновените мачове, тук ще трябва да си избирате карти, които са силни сами по себе си, така че за новодошлите в играта няма да е много трудно да се ориентират.
За баласна, на арената очевидно изобщо не и пука, защото създаването на тестето ви с карти е напълно рандомно, но нищо лошо от това, аз лично не виждам.

Единият от най-добрите издатели във вселената, поне по мнението на сътрудниците им, Electronic Arts, със всичка сила готвят епични трейлъри и сочни подробности които засягат новата им игра от серията Battlefield, която ще бъде в досега ни вече през тази година, но всички ние простолюдието ще видим всичко това чак на изложбата Е3, а за сега издателите мълчат и по никакъв начин не искат да ни разказват нищо от подробностите на б1.
Остава ни само да следваме реките от лийкове и да се измазваме с всичко това което тече в тях.


А тече следното: Източниците на сайта VentureBit, опровергаха слуховете за това, че през тази година ни чака Bad Company 3, така, че Виетнам остава настрана, вместо това новата Battlefiel ще бъде посветена на втората световна война, подобна теория не чуваме за първи път, но същия източник ни съобщи и названието на проекта, Battlefield Ви или 5, потвърждението за това ни дава и просмукания скрийншот в популярния сайт Reddit, който се показа в същия ден от девелопърския конструктор на играта. Така че версията за втората световна с всеки ден звучки все по-убедително, продължаваме да спекулираме и да тръпнем в очакване на тийзъра.

Регулярното мятане на слюнка, може да направи и студиото от Ubisoft, които не напразно си ядат хляба, мини сериалът Far Cry Experience, която е част от пиар кампанията на Far Cry 3, със сладура Васс от плът и кръв, може да се преглежда безкрайно дори и сега през 2018.
В предверието на новата част от серията, издателите решиха отново да заснемат краткометражен филм с живи актьори, вече разбира се върху темата на петия Far Cry, и нейния антагонист. Този път жертвите на безпредела ще станат трима блогери, които решиха да съберат повече лайкове, но ако съдим по клипчето единственото което ще съберат са синини.
Известни и млади производители на контент, отиват в окръг Хоуп, с цел да разберат, какъв по-точно култ се е основал там и къде изчезват хората. Как всичко това свърши ще разберем съвсем скоро Far Cry 5 Inside Eden’s Gate, дебютира днес на пети март в рамките на сервиса Amazon Prime Video.

A да като стана дума за Ubisoft, не отдавна те купиха студиото Blue Manoth Games, това е студиото което на прави и издаваше играта им Brawlhalla, файтингът на под жанра, който бе популяризиран от Super Smash Brothers, където трябва да изхвърлите опонента си от платформата.
По думите на студиото, за последната година съобществото на играта се е разразснало, както и кибер спортната арена така и самия щаб на издателите, като итог разработчиците осъзнаха, че сами те с продължаващото развите няма да могат да съобладаят, точно за това те се отправиха под крилото на Ubisoft. При това авторите на играта бързат да отбережат, че Brawlhalla ще остане условно безплатна и геймплейно независима от всякакви микротранзакции, в тази област издателството убедително ни казаха, че няма да се намесват.

Battle State Games, неуморно работещите върху ултра реалистичния шуутър Escape From Tarkov, сподели с съпричастното общество своите планове за 2018-та година.
Първостепенната им задача е да доведат играта до стадията на отворена Бета, главното за което е да подобрят техническата съставяща на шуутъра, да фикснат дроповете във ФПС-а, изхвърлянията и прочие, а в същото време те се готвят за прехода на енджина си върху Unity 2018, вече след това следва внедряването на новия контент.
Към отворената Бета в Tarkov ще се появи нова операция „Развръзка“ нови куестове, оръжия и дрехи, всичко това ще бъде постепенно внедрено в контента на играта.
И разбира се, в края на краищата реализма няма край, като Battle State продължават да увеличават нивото на хардкора, при стрелбата от оръжие което е повредено, то в последствие ще започне да зацикля, или пък изобщо ще се взриви в ръцете ни, по времето на рейд играчите няма да могат веднага да си възпълват магазина, зареждането на всеки патрон ще ви отнеме време, а от инвентара ви ще бъдат премахнати точните количасва на патроните в магазина, за да ги преброите ще трябва да помпите специално копче. Като цяло това не всичко ново идващо в тази хардкорна игра така че линка за да видите подробностите ще бъде долу в описанието.

Най-вероятно никой не се е съмнявал, че Bethesda и през тази година ще направи собстено шоу в рамките на Е3, но за всеки случай издателите нотариално ни завериха тяхното присъствие на изложбата.
Презентацията на Bethesda, ще се състои на 11 юни в 6 часа софийско време, разбира се тя ще бъде излъчвана и на всепопулярната платформа туич. На въпроса какво по-точно ще ни бъде показано, ако добрата половина на студиото излезе през 2017-та, Bethesda само ни намекват. В туитър акаунта на прей от скоро беше публикувано кратко гифче, с изображението на луната и подписа, „Наистина ли знаем какво има там?“.
Ако си спомник едната от игровите записки, върху полюса на землевия спътник, дълбоко в кратера обкръжен със тонове лед, се намира комплексът Пифей, в който се добива Гелът Е3, водород и платина, а самият комплекс се представя като мрачно студено и деприсивно място, отлично се вписва като DLC нали?
Всичко това са само теории, но най-вероятно Arcane и Bethesda, наиситна се готвят да пуснат допълнение за Prey свързано със лунната станция, възможно е дори да е самостоятелно допълнение както беше с Disshonored и Uncharted.

 След поредното стреляне в поредното Американско училище, Щатското правителство в пореден път си зададе въпраси Кой трябва да винят за това?
А сега познайте коя индустрия попанда като виновникът на всички беди?
 – Разбира се, Гейминг индустрията!!!....
Тръмп лично през тази седмица ще се срещне със представителите и ще се постарае да направи извода наистина ли, в неподобаващото поведение на децата са виновни игрите, или все пак, родителите които не възпитават малките Пе*алчета правилно. Американската асоциация на видео игрите, в която влизат повечето големи издателства, доста разумно се изказа, а имено, че целия свят играе в обсолютно същите игри в които играят и САЩ.
Но незнайно защо, игрите с оръжията и разтрела се явават предимно забавление в Америка.

Това бяха всички новини които изкопах за вас, аз съм Сатсура от ГоПлей и ви пожелавам страхотна гейминг седмица.