Днес останах доста изненадан от изявление в официалния туитър акаунт на Sony, която подсказва, че задаващата се ремастър трилогия Crash Bandicoot N. Sane Trilogy няма да е еклузив за PlayStation 4. След обявяването на заглавието именно от Sony по време на E3 2016 и като добавим факта, че всеки един трейлър и геймплей видео са или разпространени от японския гигант или са брандирани с логото на PS4, надали някой е имал съмнения, че играта няма да е еклузив.

 

Е съмнения днес има и са породени от съобщение, публикувано в официалния туитър акаунта на PlayStation Ireland :

 

 Follow

PlayStation Ireland @PlayStationIE

will launch on 30th June 2017. To clarify our earlier post, it will be coming to PlayStation 4 and PS4 Pro first.

 

 

В превод : 

 

Ще излезе на 30-ти Юни 2017-та година. За да изясним нашия предишен пост, [играта] ще излезе първо за PlayStation 4 и PS4 Pro.

 

По всичко личи, че Crash Bandicoot N. Sane Trilogy  ще е само времеви ексклузив за PlayStation 4, подобно на Rise of Tomb Raider, която беше с ексклузивни права за Xbox само в рамките на една година и отново при обявяването си въпросното се криеше в тайна. Crash никога не е имал PC версия и поради ред причини вероятно няма и да има. Логично може да предположим, че след няколко месеца или година, ще излезе за Xbox ONE, а защо не и за Nintendo Switch.

 

 

Източник : https://www.kaldata.com/