Victor Vran, РС RPG хитът, където се биете срещу демонските сили, помогна на българското студио Хемимонт (Haemimont Games) да преуспее в глобален мащаб. Сега аудиторията на играта ще се увеличи още повече, след като Wired Productions се съгласи да я публикува за Xbox One и PlayStation 4 следващата година като част от специално уговорено споразумение.

Издателската фирма от Уатфорд, Великобритания, съобщи, че е сключила стратегическо споразумение с Хемимонт за публикуването на Victor Vran на конзоли – едновременно дигитално и като физически копия в началото на 2017-та година. Това е интересен ход на Wired Productions, които напоследък са се ориентирали към конзолни игри.

Victor Vran е екшън RPG игра, където играчите се осмеляват да се бият със свой собствен стил. Можете да създадете своя собствена версия на Виктор, като използвате широк набор от оръжия, специално облекло и лукави, демонични магични сили. Героят трябва да изследва град Загаравия със своите многобройни квартали. Играта може да се играе като единична кампания или онлайн в отбор от до четирима.

В изявление Габриел Добрев, директор на студио Хемимонт, съобщи: „Вълнуваме се от работата ни с Wired Productions, от това, да направим играта достъпна за милиони потребители по света. Когато издадохме играта, отговорът на пресата и геймърите беше впечатляващ. Сега искаме да придобием още повече известност.“
 

victor-vran-2-800x446

Victor Vran е изцяло създаден с енджин на студиото, като достига 60-fps и на по-слаби компютри, дори и в мултиплеър режим. Освен изданията за конзолите, РС геймърите също ще получат допълнения в бъдеще.източник : kaldata

Източник : https://www.kaldata.com/