Lost Ark : Първи впечатления

По ирония на съдбата или ако можем да кажем така – както обикновено, стартирането на Lost Ark също не се случи по план вчера сутринта. Само 15 минути преди да стане активна за всички, играта беше забавена поради проблеми със сървърите, които в крайна сметка продължиха през по-голямата част от деня. Около шест часа след тази неприятна случка, сървърите на Lost Ark най-накрая заработиха и ето, че имаше близо един милион играчи, които чакаха с нетърпение да нахлуят в един нов свят, чакан от години в Европа.

В рамките на няколко часа след дебюта си, играта влезе в историята, попадайки в Топ 5 на най-добрите игри за всички времена в залата на славата на Steam, с пик от 984 111 активни играчи онлайн. Това надмина с малко, но все пак надмина своя конкурент на Amazon Game Studios – New World, който успя да привлече 913 634 играчи през октомври. Именно заради това New World падна на шестото място в списъка, според статистиката, събрана от SteamDB.

Това е адски добър дебют за Lost Ark, като се има предвид, че MMO-то първоначално беше пуснато само в Корея. Със сигурност помага и фактът, че играта е безплатна. Като се имат предвид проблемите със сървъра в деня на стартиране, това може да не всичко, което играта ще предложи. Все още има шанс да разбие рекорда на Cyberpunk 2077, който в деня на стартиране удари 1 054 388 активни играчи.

Ако оставим Cyberpunk настрана, другите конкуренти от класацията изглеждат все още доста далеч – Counter-Strike: Global Offensive на Valve и Dota 2 са на поразително разстояние с пикове за всички времена от около 1,3 милиона.

PlayerUnknown’s Battlegrounds обаче ще бъде много по-трудна цел – играта все още държи рекорда от умопомрачаващите 3,3 милиона активни играчи по време на стартирането си през 2018 година.

източник : a1gaming

Write what you are looking for, and press enter to begin your search!